Sastojci:
- 800 gr mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 3 veča krompira, 1 veliki paradajz, 1 veliki ljubičasti luk
- ( može da se doda plavi patlidžan, tikvica, kupus, šargarepa, sečeno na kolutove )
- 2 pune kašike suvog začina
- 1 kašičica bibera
- 1 puna kašika sušenog peršuna lista
- 100 ml ulja
- 50 ml vode – ukoliko stavljate, tikvicu, kupus, patlidžan nemojte dodavati vodu jer one ispuste
- malo soli
Priprema:
Mesu dodati iseckan sitno crni luk i beli, biber, suvi začin i peršun pa sve rukom izmesiti.
Ostaviti da odstoji dok pripremite ostale sastojke.
Krompir očistiti i iseči na kolutove, isto i sa ljubičastim lukom i paradajzom.
Uključiti rernu na 200 stepeni.
Istresti ulje i vodu ( ukoliko stavljate )
Oblikovati ćufte prvo i malo stanjiti ih.
Slagati kako Prekriti folijom i staviti da se peče 60 minuta.
Skloniti foliju pa peći još 30 minuta.
Ukoliko želite sos, izmutite posle 60 minuta 300 ml vode i krem supu i zalijte, prodrmate
Servirati toplo.
Prijatno.hoćete, po kolut od svega, čega ima najviše ponavljate.
Nema komentara:
Objavi komentar