Sastojci:
- 1l mleka
- 200 gr gustina
- 100 gr kristal šećera
- 300 gr kokosa
- 250 gr margarina
- 150 gr šećera u prahu
- orasi, bademi ili lešnici za punjenje ( oko 100 gr )
- i još 100 gr kokosa za valjanje kuglica
Priprema:
U malo hladnog mleka razmutiti gustin i šećer, a ostatak mleka staviti da provri.
kada mleko provri zakuvati razmućenu masu i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre da se skroz ohladi.
Prekriti površinu folijom ili kesom.
Kada se masa ohladila umutiti margarin sobne temperature sa šećerom u prahu, pa mu dodati ohladjen “puding” i sve umutiti.
Zatim dodati i kokos, sjediniti i ostaviti 2h u frižider.
Nakon 2h uzimati po malo mase, staviti orah, lešnik ili badem i valjati izmedjud lanova kuglice koje uvaljamo u kokos.
Postaviti u papirnate korpice i ostaviti do služenja.
Nema komentara:
Objavi komentar